Persian
دوره 39، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 39 شماره 1 صفحات 96-89 | برگشت به فهرست نسخه ها
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:

Print XML English Abstract PDF HTML


History

How to cite this article
Rahmani Shamasbi F, Shams M, Sarver R. Evaluation of Effective Components in the Construction of the Physical Zone of Entrance Points of the Ardabil City. GeoRes 2024; 39 (1) :89-96
URL: http://georesearch.ir/article-1-1584-fa.html
رحمانی شام‌اسبی فاطمه، شمس مجید، سرور رحیم. مولفه‌های موثر در ساخت پهنه کالبدی مبادی ورودی شهر اردبیل. فصل‌نامه تحقیقات جغرافیایی. 1402; 39 (1) :89-96

URL: http://georesearch.ir/article-1-1584-fa.html


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rights and permissions
1- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر، ایران
چکیده   (133 مشاهده)
اهداف: امروزه برخوردهای سطحی و بدون الگوی ساخت و در راستای آن رشد فیزیکی شهرها در فضای ورودی شهرها، از جمله مسایلی هستند که موجب عدم خوانایی، پذیرندگی و تشخیص در این حوزه‌ها شده است و موجب شده ورودی‌ها به عنوان فضای میانی و نماد شهری شناخته نشوند. از این رو، این پژوهش با هدف بررسی عملکرد فضای ورودی شهر بهبودیافته و بهینه‌سازی ساختار آن صورت گرفت.
روش‌شناسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و در سال‌های ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در دروازه‌های شهر اردبیل انجام شد. داده‌های این پژوهش با استفاده از منابع کتابخانه‌ای و مشاهدات میدانی جمع‌آوری شد و برای تکمیل اطلاعات مورد نیاز، پرسش‌نامه‌ای در ارتباط با عوامل موثر بر ساخت کالبد ورودی شهر در اختیار ۹۰ نفر از اساتید و دانشجویان این حوره قرار گرفت که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم‌افزار SPSS، برای بررسی نرمال‌بودن داده‌ها از آزمون‌های کولموگروف-اسمیرنوف و برای رتبه‌بندی تاثیر مولفه‌ها از روش فریدمن استفاده شد.
یافته‌ها: متغیرهای وسعت کم، موقعیت میانی، توسعه شهر، موقعیت جغرافیایی و موقعیت ارتباطی، به‌ترتیب در ساخت کالبد ورودی شهر تاثیرگذار بودند. مولفه‌های ساخت کالبد در شکل‌دهی به ساختار کالبدی دروازه‌های شهر اردبیل لحاظ نشدند. لذا این عامل موجب تعدیل شکل‌دهی به فرم کالبدی مبادی ورودی شهر شد.
نتیجه‌گیری: به‌کارگیری مولفه‌های ساخت کالبد در مبادی ورودی شهر باعث ایجاد ساختار مناسب ورودی شهر شده و موجب انسجام و خوانایی بیشتر کالبد ورودی شهر می‌شود.

 
واژه‌های کلیدی: